31.07
2020

Його ім’я відомо майже всьому місту та району. Його знає в обличчя кожний другий. Його номер телефону записаний в кожного третього.
Хто він? Міський депутат? Ні. Відомий бізнесмен? Ні. Актор чи, може, співак? Теж ні. Так хто ж він такий?
Він… ветеринар.

[Читати детальніше]

30.07
2020

Нарушители карантина плюют на решения судов. В Украине оплачено всего 6% наложенных штрафов.

С начала действия карантина в бюджет поступило лишь полмиллиона гривен, взысканных по решению судов.

По состоянию на 24 июля в Украине уплачено 489,2 тыс. грн штрафов за нарушение правил карантина (ст. 44-3 Кодекса Украины об административных правонарушениях). Об этом «Главкому» сообщила заместитель начальника департамента информационно-аналитической поддержки Национальной полиции Наталья Фурманюк в ответе на информационный запрос.

По сведениям Государственной судебной администрации Украины, на 20 июля больше всего оштрафованных нарушителей карантина зафиксировано в Днепропетровской области (153 человека при 1868 рассматриваемых дел), Киеве (83 человека на 929 дел), Львовской области (63 человека на 632 дела), Сумская область (61 человек на 425 дел), Одесская область (57 человек на 376 дел).

В Кировоградской области – 13. Ни один штраф так и не оплачен.

30.07
2020

На Кіровоградщині за півроку зареєстрували близько півсотні електромобілів.

Так, з початку року було офіційно оформлено 30 електро та 67 гібридних автомобілів. Найдорожчим електромобілем за цей час став Porsche Taycan 2020 року випуску, який коштує 4 мільйони 462 тисячу 205 гривень.

Загалом на Кіровоградщині з 2012 року з’явилося 158 електричних та 293 гібридних транспортних засоби. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в регіональному сервісному центрі МВС в області.

30.07
2020

На Кіровоградщині назвали найнебезпечніші в плані аварійності дороги.

[Читати детальніше]

30.07
2020

Таке рішення прийнято на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

[Читати детальніше]

30.07
2020

Помочь и помянуть

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

6 августа будут проводиться поминальные мероприятия почитания памяти жителей Александрии – жертв войны 1941-1945 годов. С 2016 года они уже традиционно проходят у памятника неизвестным воинам Великой Отечественной войны, захороненным на кладбище на улице Кременчугской в северо-восточном микрорайоне (8-я школа).

[Читати детальніше]

29.07
2020

Експертна комісія, яка розслідувала смерть мешканки Олександрії під час пологів, допускає, що смерть жінки можна було попередити.

[Читати детальніше]

29.07
2020

Вчера, 28 июля, состоялась акция, приуроченная Всемирному дню борьбы с гепатитом.

[Читати детальніше]

29.07
2020

На Соборном режут забор

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На проспекте Соборном в районе горсовета коммунальные службы срезают конструкции ограждения.

[Читати детальніше]

28.07
2020

Жінка pазом з чоловіком пpацювали на земельній ділянці, коли на неї напав безпpитульний кіт. Тваpина вкусила жінку за ногу. Чоловік, захищаючи жінку, вдаpив кота сапою в pезультаті чого тваpина загинула.

[Читати детальніше]

28.07
2020

Сегодня, 28 июля, в районном Доме культуры представители
Консультативной миссии Европейского Союза провели для наших правоохранителей семинар по вопросам безопасности и взаимодействия полиции с обществом.

[Читати детальніше]

28.07
2020

Батькові, який «проспав» свого маленького сина, загрожує адміністративна відповідальність.

[Читати детальніше]

28.07
2020

Минулого тижня робочою групою з перевірки дотримання протиепідемічних заходів в об’єктах сфери обслуговування та у громадському транспорті було проведено обстеження міських автобусів.

[Читати детальніше]

28.07
2020

У першому півріччі 2020-го року на заробітні плати радникам колишнього очільника Кіровоградської області Андрія Балоня з бюджету витратили 231 923 гривень.

Про це йдеться в опублікованому “Слово і Діло” дослідженні щодо кількості радників глав ОДА усіх областей.

Так, у Андрія Балоня, якого нині підозрюють у корупції, було троє офіційних і дев’ятеро позаштатних радників.

Як зазначалося, на їх послуги трьох осіб витратили понад 230 тисяч гривень. Порівняно із харківськими колегами, радники глави Кіровоградської ОДА отримували більші зарплати, адже на утримання одинадцяти офіційних радників у Харківській ОДА спрямували 316 333 гривень.

Зазначається, що завданнями штатних радників, зокрема, є робота з документами, контроль скарг і заяв на ім’я глави ОДА, супровід голови ОДА в робочих поїздках. Ті, хто працює на громадських засадах, повинні аналізувати політичні та соціально-економічні процеси в області, аналізувати нормативно-правові акти адміністрації (і пропонувати, як їх вдосконалити), вносити пропозиції про вдосконалення роботи структурних підрозділів обладміністрації.

Прожектор

28.07
2020

Керівництво клубу нарешті визначилось із головним наставником команди на наступний сезон. Володимир Шаран залишається у тренерському кріслі олександрійців.

[Читати детальніше]

28.07
2020

Дитина 25-річної породіллі, яка померла під час пологів, досі перебуває на стаціонарному лікуванні в Олександрійській міській лікарні. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відповіді на інформаційний запит.

[Читати детальніше]

27.07
2020

:итель Скадовського району незаконно утримував на території свого домоволодіння 13 заробітчан, серед яких – жителі Кіровоградської області.

Людей примушували по 15 годин безоплатно працювати на полях місцевих фермерів. Поліцейські провели спецоперацію по звільненню бранців і нині вони на свободі, ідеться на сайті Нацполіції Херсонської області.

Спецоперацію по визволенню заробітчан о 04:00 год ранку здійснили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП, Скадовського відділення поліції, під процесуальним керівництвом Скадовської районної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД.

Зі слів робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити наприкінці літнього сезону. Мешкали всі 13 людей у сараї в антисанітарних умовах.

Поліцейські встановили, що 30-річний вербувальник шукав безоплатну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно у Кіровоградській та Закарпатській областях. Обіцяв достойну зарплатню, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, на них здійснювали психологічний тиск та примушували до важкої праці. Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі заробітчани працювали лише за спальне місце та їжу.

27.07
2020

Завтра Всемирный день борьбы с гепатитом.

В этот день БО “Шлях до життя” проведет бесплатное и анонимное тестирование на гепатит-С и ВИЧ по адресу пр. Соборный, 89 (район ДК “Светлопольский”). С 12:00 до 14:00. 

27.07
2020

Кому довіряти?

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Нещодавно на дитячих майданчиках з’явилися таблички «ДОВІРЯЙ СПРАВАМ. МІСЬКИЙ ГОЛОВА СТЕПАН ЦАПЮК».

[Читати детальніше]

27.07
2020

Замість смітника – лохина

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Перший урожай лохини зібрали в селищі Приютівка Олександрійського району. 

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень