14.06
2020

Весняний призов завершився, 15 червня призовників почнуть відправляти до Збройних сил України. Скільки юнаків не з’явились до військкоматів, який стан здоров’я хлопців, чи укомплектовані загони для відправки – про це Українському радіо: Кропивницький розказав начальник відділу комплектування та призову Кіровоградського обласного військкомісаріату Андрій Лисенко.

Кількість призовників, які Кіровоградський військкомат має направити в армію – 665 чоловік. Вперше до початку відправки мають 100 відсотків укомплектованих команд – це юнаки, які пройшли медкомісію, психологічний відбір та їх фізичний розвиток дозволяє служити в армії, – каже Андрій Лисенко.

Близько 50% призовників не прийшли до військкоматів. “Чи то вони перебувають за кордоном, чи то не хочуть з’являтися. Такий відсоток – у межах норми, так відбувається кожного призову”.

Медична комісія цього призову не допустила до служби 10% юнаків через їх стан здоров’я.

У роботу медкомісії у цьому році зміни вніс карантин. “Всім спочатку міряли температуру, хлопці були у масках та рукавичках. Запускали по 10 чоловік на 8 лікарів, щоби між ними була безпечна відстань”, – говорить Андрій Лисенко.

Перед приходом до обласного військкомату, хлопці у районних лікарнях мали пройти ПЛР-тести на наявність коронавірусу. Оплачувати їх мали за рахунок органів місцевої влади.

Після того, як призовники прибудуть у навчальний центр, протягом 15 днів їх триматимуть на обсервації.

Суспільне

14.06
2020

Продолжаем рубрику “Старые фото и наше Время”.

Наш город на западную и восточную часть условно разделяет речка Берёзовка. Несмотря на свою небольшую протяжённость, она обустроена девятью мостовыми переходами: один железнодорожный, пять автомобильных, три пешеходных. В ее верховье расположены два искусственных водоема, питающих реку а по руслу три дамбы регулируют уровень воды. Сегодня речь пойдет о самом известном мосте, который расположен по пр. Соборному.

[Читати детальніше]

14.06
2020

На прошло неделе на нашем сайте была размещена заметка под названием «Нашли родственника через 77 лет».

[Читати детальніше]

14.06
2020

Про це ми дізнаємося сьогодні – о 19.30 на КСК «Ніка» розпочнеться матч 26 туру Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2019/2020 «Олександрія» — «Десна».

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень