29.05
2020

У наступному році мешканці Кіровоградської області можуть сплачувати майже 38 грн/кубометр за водопостачання та водовідведення. Такий розрахунок подає на розгляд Нацрегулятора “Дніпро-Кіровоград”.

[Читати детальніше]

29.05
2020

Старые фото и наше Время

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Традиционно Александрия отмечает День города в последнее воскресенье мая, но, к сожалению, в этом году из-за карантина все массовые мероприятия отменены, а торжества перенесены на неопределенное время. Поэтому мы решили отметить этот день виртуально и открыть новую рубрику «Старые фото и наше Время».

[Читати детальніше]

29.05
2020

Укрзалізниця почала продаж квитків на деякі напрямки з Олександрії.

[Читати детальніше]

29.05
2020

На сайті Уряду опублікували розпорядження про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.

[Читати детальніше]

29.05
2020

«Понимаете, мой сын не мог такого сделать. Почему он взял вину на себя, я не знаю. Но он не убивал. В момент задержания он был чистый», – говорит Александр Михайлович, и глаза его наполняются слезами. Тяжело даже представить себе, что чувствует этот 69-летний мужчина, сына которого, 30-летнего душевнобольного Евгения, осудили за убийство собственной матери.

 

[Читати детальніше]

29.05
2020

29 травня скорботна і болісна дата для олександрійців
Сьогодні виповнюється 6 років, як у зоні проведення АТО під час бойової операції внаслідок обстрілу вертольоту військової частини 2269 трагічно загинули командир екіпажу полковник Бульдович Сергій Іванович та бортовий технік капітан Кравченко Сергій Миколайович.

[Читати детальніше]

29.05
2020

В Олександрії планують протестувати на коронавірус працівників одного з найбільших дитсадків у центральній частині міста.

Зробити це планують до відкриття дошкільних закладів. Мета – профілактика плюс своєрідний моніторинг. Наразі питання вирішується на рівні облдержадміністрації. 

Надія Бойко‎ д КТМ

28.05
2020

Гарна новина!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На Кіровоградщині з наступного понеділка, 1 червня, дозволять:

[Читати детальніше]

28.05
2020

Понад 150 тисяч жителів Кіровоградської області працюють за кордоном водіями, на будівництвах та польових роботах. Зокрема, в Польщі, Чехії та Литві, розповів заступник директора обласного центру занятості Богдан Стоян.

У центрі зайнятості регіону є 1800 вакансій. Більшість – це робітничі професії. “Розмір заробітної плати, середній – біля шести з половиною тисяч. Зрозуміло, з таким розміром зарплати, який я озвучив, за кордоном вона вища, тому, виїзжають за кордон”.

Працівник кропивницької компанії з працевлаштування за кордоном Денис Жемчугов каже – за роботу будівельником за кордоном людина отримує вп’ятеро більше, ніж в Україні. “Там заробітна плата починається від 700-800 доларів за місяць. Якщо уряд готовий платити, згадав людей, що вони є, і хоче залишити тут, в Україні – платіть їм ці самі гроші. Тут в Україні такої зарплати немає”.

Денис Жемчугов каже: під час карантину охочих виїхати на роботу консультують телефоном. “Іноземні роботодавці вмовляють, щоб Україна випустила, дала робочу силу. Що каже Україна? Ні,сидіть вдома. Тепер, коли більшість громадян повернулись додому, сидять, бачать – тут роботи нема, а гроші проїдаються. Міжміські і міждержавні сполучення у нас відмінили. Перетнути кордон у нас можливо офіційно тільки на автомобілі. Для того, щоб перетнути кордон, окрім того, що в тебе має бути відкрита робоча віза, має бути запрошення, має бути ще від роботодавця документ, який каже про те, що для цього працівника є робоче місце і де він буде жити. Бо два тижні, як він приїде, він має бути на самоізоляції”.

У кропивницькому візовому центрі відвідувачів до завершення карантину не приймають. Директорка Олена Царенко розповідає, скільки мали охочих виїхати працювати за кордон до карантину. “Дві тисячі людей в місяць. Виїзжають люди сім’ями, з дітьми. Продають тут нерухомість, виїзжають туди на кращий заробіток. На зараз можуть виїхати тільки водії-далекобійники. Люди, які працюють далекобійниками і на сезонні роботи – вони не сидять карантині. Зазвичай, їдуть на робочі спеціальності. Це заводи, будівництва, водії, на поля їдуть”.

За період карантину в регіоні зареєструвались 18 тисяч безробітних. Це вдвічі більше, ніж торік за такий період – говорить заступник директора обласного центру занятості Богдан Стоян. Називає декілька причин. Зокрема, люди, які повернулися з-за кордону, не можуть під час карантину виїхати на заробітки. Вони реєструються, щоб отримувати допомогу від держави.

Суспільне

28.05
2020

Городской голова Степан Цапюк сегодня озвучил предложение руководства Белоцерковского национального аграрного университета, которому принадлежат общежития Александрийского сельскохозяйственного колледжа.

[Читати детальніше]

28.05
2020

28 травня виконавчий комітет затвердив «літній» графік руху автобусів.

[Читати детальніше]

28.05
2020

Последний ветеран

Рубрика: Новости. Автор: Lena

Когда моего отца, Ивана Прокофьевича Макаренко, наш батюшка спросил, какой у него самый любимый праздник, тот, не задумываясь, ответил: День Победы.

[Читати детальніше]

28.05
2020

И снова о Махине

Рубрика: Новости. Автор: Lena

Ветераны угольной промышленности Александрии уже второй год подряд обращаются к городскому руководству с ходатайством о присвоении звания Почетного гражданина города (посмертно) генеральному директору объединения «Александрияуголь» Василию Махине.

[Читати детальніше]

27.05
2020

Друзі, ми неприємно вражені! Якісь вандали пошкодили велике графіті, яке стало однією з візитівок нашого стадіону. Засуджуємо дії несвідомих громадян!

Хто володіє інформацією про зловмисника, пишіть нам в особистих повідомленнях. Будемо вдячні за співпрацю.

ФК “Олександрія” (Тwitter)

27.05
2020

Вот такой экзотический уголок разместился в центре Александрии на пр. Соборном, между Дворцом торжественных событий и мостом.

[Читати детальніше]

27.05
2020

.24 травня 2020 рoку за результатами прoведення тиражу №1085 українськoї лoтереї “Лoтo-Забава” булo вигранo значних грoшoвих призів сумoю у 850 000 гривень.

Дісталися вoни двoм щасливчикам з різних кутoчків країни. Oдин з них виявився жителем міста Крoпивницький, а другий – з міста Харків. Про це CBN повідомили у прес-службі оператора державних лотерей «М.С.Л.» сказано у повідомленні.

800 000 гривень дісталися кропивничанину. 18 травня він придбав свій лoтерейний білет за 20 гривень, а через шість днів нoмер цьoгo білета (0018968) став виграшним за результатами прoведення Великoї гри – oснoвнoгo рoзіграшу лoтереї.

27.05
2020

С 1 июля этого года повышается цена на газ. Население будет платить по тарифам как для промышленности, а это плюс 70%.

С 1 октября 2020 года отменят льготный тариф на электроэнергию (90 копеек за первый 100 киловатт). Среднее подорожание — 30%.

С 15 октября 2020 года, то есть, с начала нового отопительного сезона, начнут действовать новые тарифы на отопление, утвержденные еще в марте. В среднем подорожание — на 10-15%.

С 1 января 2021 года— планируется повышение тарифов на воду и водоотвод на 17-20%.

Страна UA

27.05
2020

Після понад двомісячної паузи Favbet Ліга повертається. Міністерство охорони здоров’я України дало дозвіл на проведення матчів Favbet Ліги та Кубку України починаючи з 30 травня без глядачів (трансляцію матчів олександрійської команди можна буде дивитися на телеканалі Футбол-2).

[Читати детальніше]

26.05
2020

У Кіровоградській області із початку року кількість аварій із постраждалими збільшилась майже на третину.

Уже сталися 150 ДТП із постраждалими. Унаслідок аварій травмувались 185 осіб. Із цього числа – 43 аварії відбулись за участі пішоходів, у яких загинуло четверо осіб і травмувались ще 40.

Андрій Балонь (телеграм-канал)

26.05
2020

“Ужасы нашего городка”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Материал удален по просьбе героя публикации. Однако конфликт вышел за рамки внутрисемейных “разборок” и им занялись компетентные органы. Чем закончится история, расскажем, как только будут известны результаты проверок.

Г. Сергеев

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень