29.04
2020

С 3 июня будут введены в обращение монеты номиналом 10 гривен, сообщает пресс-служба Национального банка.

На первом этапе НБУ планирует ввести в обращение более 5 млн монет.

Банкноты номиналом 10 гривен не нужно обменивать на монеты. Постепенно – в результате естественного износа – 10-гривневые банкноты будут заменяться в обращении монетами.

Диаметр новой монеты составляет 23,5 мм, вес – 6,4 грамма. Она изготовлена из цинкового сплава с гальваническим покрытием никелем. Благодаря своим увеличенным габаритным размерам (диаметр, толщина и гурт) новая 10-гривневая монета существенно отличается от монет номиналом 1, 2 и 5 гривен.

29.04
2020

О последних новостях из стана Александрии КОМАНДЕ1 рассказал главный тренер горожан Владимир ШАРАН.

[Читати детальніше]

29.04
2020

11 років за згвалтування

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Олександрійський міськрайонний суд виніс вирок гвалтівнику неповнолітньої дівчини.

[Читати детальніше]

29.04
2020

Олександрійський онкодиспансер опинився серед кількох заходів охорони здоров’я, які не отримали фінансування від НСЗУ в рамках другого етапу медреформи.

[Читати детальніше]

29.04
2020

Продовольственные рынки снова откроются. Их работа, с некоторыми ограничениями, возобновится с 1 мая.

[Читати детальніше]

29.04
2020

У Березівці знайшли тіло

Рубрика: Новости. Автор: Админ

29 квiтня, до служби порятунку «101» надiйшло повiдомлення про те, що у річці Березiвка в Олександрiї виявили тiло чоловiка. Про це поінформували у пресслужбі У ДСНС в областi.

Рятувальники дiстали тiло з води та доставили на берег. Обставини загибелi та особу громадянина нині з’ясовують.

29.04
2020

Протягом впровадження карантину правоохоронці області склали кілька десятків протоколів на порушників, більшість з яких – суб’єкти підприємницької діяльності. Дослідивши ухвали в реєстрі судових рішень, виявилося, що низка справ закрита.

Про це повідомляє медіапортал  DOZOR.

Зокрема, у квітні була спроба притягнути до адміністративної відповідальності через роботу закладу т.в.о. ГО «Фізкультурно-спортивне товариство «Фанклуб» у Кропивницькому. В ухвалі зазначається, що в спортивно-оздоровчому комплексі не здійснювалася господарська діяльність, працюють лише окремі пиміщення комплексної будівлі і використовує їх вже громадська організація  «Фізкультурно-спортивне товариство «Фанклуб».

У документі зазначається, що доступ до будівель громадської організації  здійснюється в порядку черговості, дотриманням гігієнічних норм та норм епідеміологічного захисту, не більше десяти осіб в одному приміщенні комплексної споруди приміщень. Однак господарська діяльність спортивно-оздоровчим комплексом «Фанклуб» у зазначений період не здійснювалась. У результаті суд закрив справу щодо т.в.о керівника ГО в зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

З цієї ж причини закрили справу щодо кафе «Їжак». У цьому випадку протокол склали на піцейолу. Він пояснив, що його робота полягає в доставці, також він виносить їжу клієнтам. У день складання протоколу до кафе зайшов клієнт, який зайшов за замовленням, яке зробив попередньо за допомогою телефону. На думку піцейоли, кафе не порушувало умов карантину, клієнтові видавалась їжа через кур`єра та на виніс, про що на будівлі кафе мались оголошення. Згодом за ним зайшли працівники поліції.

Протокол про порушення карантину склали і на продавця кіоску «Молочна лавка» по вул.Бєляєва, 1 за те, що жінка відпускала молочні товари клієнтам без засобів особистого захисту (маска, рукавички), чим порушила Постанову Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 року.  Натомість суд встановив, що  раніше наведена Постанова Кабінету Міністрів України на момент події не містила конкретного виду засобів індивідуального захисту, які мали використовуватися під час торгівлі продуктами харчування.  

В ухвалі суду йдеть і про те, що протокол про адміністративне правопорушення не містить належного викладення обставин події, в ньому не зазначено найменування проданого товару, кількість, яку було продано, за яку вартість та за яких обставин або в який спосіб (кому саме, під час перевірки тощо). Відсутні конкретні положення правил, які порушено та випливають зі змісту нормативно-правового акту, який встановлює ці правила. Крім всього, у протоколі не вказано будь-яку офіційну назву суб`єкта господарювання, який здійснював свою діяльність із порушенням відповідних правил. Тобто зміст правопорушення конкретно і належно не викладено.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень