7.02
2020

За даними Головного управління статистики у ІІІ кварталі 2019 року кожне домогосподарство Кіровоградщини щомісяця витрачало у середньому 7010 грн, з них на продукти харчування, безалкогольні напої та харчування поза домом – 3764 грн (54%), алкогольні напої та тютюнові вироби – 228 грн (3%), непродовольчі товари – 1909 грн (27%), послуги – 1109 грн (16%).

7.02
2020

Як повідомив диpектop депаpтаменту oхopoни здopoв’я Кіровоградської OДА Oлега Pибальченка, в депаpтаменті утвopенo oпеpативний штаб запобігання занесення і пoшиpення на теpитopії oбласті випадків захвopювань, спpичинених нoвим кopoнавіpусoм.

[Читати детальніше]

7.02
2020

Прокуратура областi вимагає в суді визнати недiйсними додатковi угоди, за результатами яких вартiсть хлiба для школярiв Олександрiї збiльшилася на понад 30%, та стягнути з постачальника 120 тис. грн безпiдставно отриманих держкоштiв.

[Читати детальніше]

7.02
2020

У селі Катеринівка Кропивницького району, в будинку на території садового товариства, знайшли трьох загиблих чоловіків. За інформацією речниці поліції області Віталіни Бевзенко, судово-медичні експерти не виявили ознак насильницької смерті на тілах. Причини смерті з’ясовують.

Будинок №126 на території садового товариства ”Металург”, в якому знайшли тіла чоловіків сорока п’яти, сорока шести та п’ятдесяти трьох років. Про те, як знайшли чоловіків, Суспільному телефоном розповіла голова садового товариства Вікторія Бєлосвєтова: ”Ми їх шукали десять днів. Прийшли туди в будинок, відкрили, а вони там всі лежать. Вони купили три або чотири літри самогону, який забрали на експертизу. Поки не відомо – чи в самогоні причина смерті, чи вони вчаділи від пічки. Пічка саморобна. Вони могли заснути та вчадіти. Відповідно, поки є дві версії смерті”.

За словами жителя садового товариства Руслана Яременка, у будинку, де знайшли тіла чоловіків, мешкав один із загиблих: ”Олег його звали. Найстарший з них. Я його добре знав. Він допомагав і мені, й іншим, працював на дачних ділянках у людям. Інших я не знаю. Олег зловживав алкоголем”.

Результатів судово-медичної експертизи ще немає. За словами начальника обласного бюро судово-медичної експертизи Володимира Шилана, результати експертизи тіл матимуть 10 лютого. За попередніми даними, чоловіки отруїлися чадним газом та пролежали в будинку від трьох днів до тижня.

Суспільне UA

7.02
2020

Каток плюс… каток

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На прошлой неделе сессией горсовета было принято решение передать территорию бывшей школы № 4 в аренду ООО «Медонос» для строительства здесь ледового катка. О подробностях этого проекта мы попросили рассказать директора предприятия-арендатора Юрия Носа.

[Читати детальніше]

7.02
2020

В субботу, 8 февраля, в Украине пройдет первый полуфинал национального отбора на «Евровидение 2020». Его участники презентуют свои конкурсные песни. 4 февраля трек Call for love представил певец KHAYAT (Андрей Хайят) из Знаменки.

Англоязычная композиция исполнена в авторском стиле артиста и помогла ему продемонстрировать необычную манеру пения. В Call for love Андрей Хаят удачно соединил восточные национальные мотивы и танцевальные ритмы, что понравилось слушателям.

Сам исполнитель признался, что для написания этого трека ему пришлось сломать в себе много барьеров, поэтому для него эта песня особенная. Она – о поиске любви, и KHAYAT надеется, что его композиция послужит импульсом для тех, кто боится открыть сердце  другим.

Андрей Хайят выступит во втором полуфинале национального отбора, который пройдет 15 февраля. Кроме него, за право представлять Украину на «Евровидении 2020» борются группа [О], Assol, CLOUDLESS, GARNA, Katya Chilly, FO SHO, David Axelrod, Александр Порядинский, TVORCHI, GIO, Jerry Heil, KRUTЬ, Элина Иващенко, GO-A та MOONZOO feat. FMF Sure. Победитель станет известен 22 февраля.

Певец и автор песен Андрей Хайят, более известный как KHAYAT родился 3 апреля 1997 года в Знаменке, где окончил музыкальную школу по классу аккордеона. В 2019 году закончил Национальный педагогический университет им. Драгоманова по специальности английский и арабский язык. Финалист 9 сезона «Голосу країни» и полуфиналист национального отбора на «Евровидение 2020». Дебютную песню «Девочка» выпустил 12 июня 2018 года, а год спустя — дебютный альбом «KHMIL’». В 2019 году тоже участвовал в национальном отборе на «Евровидение», дошел до второго полуфинала.

Елена Карпачева

7.02
2020

З 30 листопада 2017 року Олександрія бере участь у пілотному проекті «Шлюб за добу».

[Читати детальніше]

7.02
2020

Протягом січня 2020 року Олександрійським міськрайонним відділом ДРАЦС по місту Олександрії та Олександрійському району зареєстровано 54 народження і 202 смерті. Зареєстровано 26 шлюбів. Троє громадян звернулися з приводу зміни імені.

[Читати детальніше]

7.02
2020

Хто кому має платити?

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Пане Президенте! Як же так несправедливо виходить? Свого часу ми з сусідами вели газ по вулиці за власні кошти. Рили траншеї під газову лінію, купували труби для газоперегону, які потім за власний кошт ізолювали, оплачували зварювальні роботи, загортали траншеї, будували газорозподільчий пункт. І все це за власні гроші у нелегкий1994 рік. Від держави і від газової компанії не отримали ні копійки! А тепер за доставку газу по цих трубах ми маємо платити. Чому? Тоді давайте по-чесному: згідно зі ст.13 Конституції України, «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності українського народу»… [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень