6.02
2020

Генеральний директор державного підприємства СЕТАМ Віктор Вишньов на прес-конференції, присвяченій вартості гектара землі після відкриття ринку заявив, що найвища вартість оренди землі – у Кіровоградській області. Вона сягає семи тисяч гривень за гектар.

Заяви про те, що на Кіровоградщині найдорожча земля, перебільшені. Кореспондент CBN звернувся за коментарем до директорки департаменту АПК обласної державної адміністрації Марії Чорної.

За її словами, за нормативно-грошовою оцінкою, земля Кіровоградщини по показниках третя в Україні. Вартість одного гектара ріллі становить 31 тисячу 888 гривень.

«З приводу того, що вартість оренди одного гектара сягає семи тисяч, то реально це цифри космічні. Офіційно ні за статистикою, ні у податковій така цифра не фігурує. Не знаю, звідки він це взяв. У нас вартість оренди – від вісьмох до 12 відсотків. Найбільше – це 3,826 – чотири  тисячі за гектар», – зазначила Марія Чорна.

6.02
2020

У Кропивницькому місцевий морг переплутав тіла двох померлих жінок.

4 лютого рідні поховали 69-річну жінку, яка довго хворіла. Про це повідомляє прокуратура Кропивницька.

Одна з дочок померлої помітила, що в труні лежить не її мати, а стороння жінка. Проте, похорон відбувся.

5 лютого рідні другої жінки побачили, що їм віддали тіло сторонньої людини. Виявилось, що родинам віддали не тих небіжчиків. Їх переплутали співробітники моргу.

Тіло 69-річної пенсіонерки планують ексгумувати, а другу поховали її родичі.

Місцева прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом неналежного виконання працівниками моргу і ритуальної служби своїх професійних обов’язків.

6.02
2020

Дев’ятикласниця Ізмайлівської школи презентувала в Олександрії свою збірку «Цвіт першої надії», куди увійшли 16 прозових та 3 поетичні твори. Книга видана у Києві за власні кошти родини та спонсорську допомогу. Презентація пройшла у Центральній міській бібліотеці ім. Пушкіна.

[Читати детальніше]

6.02
2020

5-7 березня у міській бібліотеці для юнацтва за адресою: проспект Соборний, 100, пройде виставка фіалок.

[Читати детальніше]

6.02
2020

Ось цікава новина, яку вподобали адміністратори груп у соцмережах. «Поліція зобов’язана штрафувати посадових осіб, винних у незадовільному стані доріг. Жахливий стан доріг з величезними ямами та вибоїнами спричиняє значну кількість ДТП. Проте ями на дорогах як були, так і залишаються. Однак кожен водій має можливість лише одним телефонним дзвінком юридично вплинути на чиновника, який не утримує дороги у належному стані. [Читати детальніше]

6.02
2020

В январе этого года группе компаний «АгроВиста», куда входят «УкрАгроКом» и «Гермес-трейдинг», исполняется 20 лет. В канун юбилея мы встретились с основателем компании – Сергеем Кузьменко и расспросили о жизни, политике, бизнесе и планах на будущее. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень