3.02
2020

“Офігеніє” продовжується

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Поки всі ще офігєвають з тарифів на газ, водоканал не дрємлет. Хто ще знайшов у себе такі “листівки щастя”?

[Читати детальніше]

3.02
2020

Кіровоградська область посіла 18 місце в рейтингу областей України за чистотою повітря.

Рейтинг склав журнал «Фокус».

Лідирує Чернівецька область, набравши 46,9 балу з 50 можливих. У Кіровоградської – 38,6.

Рейтинг склали, ґрунтуючись на даних Держстату, Міненергоприроди та Міністерства охорони здоров’я.

«Кіровоградщина багата родовищами танталу, золота і урану. Видобуток останнього привів до того, що область стала одним з лідерів з онкозахворювань в Україні, а найбільший забруднювач навколишнього середовища тут – “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, – відзначає видання. – “Власне, Кропивницький – це місто, яке стоїть на урановій шахті. В нас радіоактивний газ радон вивільняється з шахти на глибині 300 м під землею, піднімається і накопичується в підвалах будинків і низинах”, – говорить Надія Паливода, співзасновниця громадської організації “Озеленення Кропивницький”. Зі слів активістки, ще одна велика проблема – пил, в тому числі радіоактивний, який летить з шахт. Тому все більше жителів регіону хворіють легеневими захворюваннями.

Кіровоградська область розташована в степовій зоні, на ліси і лісонасадження, які затримують пил, доводиться лише 7,2% її території. При цьому, за даними Мінекології за 2018 рік, лісгоспи вирубали дерева на території 4,5 тис. га, а засадили лише 204 га.

CBN

3.02
2020

Сьогодні у селищі Пантаївка місцеві жителі протестують біля Будинку культури. За словами поліцейського Віктора Глущенка, прийшли 50 людей. За словами селищного голови Ігоря Бульби, мітингують 200 жителів.

[Читати детальніше]

3.02
2020

Ода коханню

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

11 лютого о 17:00 відбудеться молодіжна, конкурсна шоу-програма “Ода коханню” за участю кращих творчих колективів міста. Ціна квитка – 2О грн.

3.02
2020

Із 30 січня по 1 лютого в Олександрії проходив VІІІ Всеукраїнський турнір з боксу, присвячений пам’яті Олексія Омеляновича Скічка.
У змаганнях взяло участь понад 200 боксерів з різних областей України та Республіки Молдови. Наше місто представляло 30 вихованців ДЮСШ №2.

[Читати детальніше]

3.02
2020

Захворюваність на ГРВІ на минулому тижні зросла, зареєстровано на 800 випадків більше, ніж на попередньому тижні. Крім того лабораторно підтверджено вірус грипу типу А у 3-х дітей. Захворіли діти віком 2-х, 5-ти та  8-ми років з  м. Кропивницького.

При епідеміологічному розслідуванні було встановлено, що діти не щеплені від грипу.

В цілому захворюваність в області перевищила епідемічний поріг на 12,8%. З приводу ГРВІ за медичною допомогою в заклади охорони здоров’я області звернулось 4953 особи, з них 74,1% діти. Всього на Кіровоградщині щеплено проти грипу 5 458  особи.

Кіровоградський обласний лабораторний центр 

3.02
2020

Парк-отель и парк Шевченко

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Для того, чтобы развивать качественную инфраструктуру ФК «Александрия» руководством клуба было принято решение построить рядом с КСК “Ника” в парке Шевченко гостевой комплекс с гостиницей, рестораном, деловым центром, СПА-зоной.

[Читати детальніше]

3.02
2020

«Отжимать» или строить?

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Недавно сайт Кропивницкой епархии ПЦУ опубликовал заявление такого содержания: «Религиозная община Свято-Успенского храма села Успенки Онуфриевского района на общих приходских собраниях приняла решение присоединиться к поместной Православной Церкви Украины. За переход единогласно проголосовали 69 членов общины, что было соответственно документально оформлено».

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень