27.01
2020

Владельцев полученных от государства земельных участков обязали оформить на них право собственности – в противном случае они вернутся государственную собственность.

В Украине вступил в силу закон, согласно которому собственники земельных участков, которые получили их от государства в ходе первой земельной реформы в начале нулевых годов и имеют подтверждающий это сертификат, должны будут подтвердить свое право собственности, сообщает РБК.

Согласно новому закону, для того, чтобы не потерять земельный участок, право собственности на него следует подтвердить в ближайшие несколько лет – до 2025 года. В противном случае его собственниками станут местный совет или ОТГ. Таким образом, о владении так называемыми “паями” предстоит заново уведомить государство, которое присвоит им номер в кадастре. Только после этого владелец участка сможет распоряжаться им по своему усмотрению, например, продать.

Такие меры, по словам экспертов, необходимы, в частности, для того, чтобы государство смогло провести инвентаризацию земель, поскольку данные, в настоящее время содержащиеся в кадастре, устарели, неполны и часто не соответствуют действительности.

27.01
2020

Українцям у 2020-му доведеться заплатити податок за нерухомість, площа якої перевищує норму. Тих, хто порушить правило, чекають штрафи, попереджає OBOZREVATEL.

Платити за квартиру до 60 квадратів і за будинок до 120 кв.м не потрібно, а ось за кожен наступний метр держава стягує податок. Його ставка становить 1,5% від мінімальної зарплати: 41,7 грн – за кожен «зайвий» квадрат.

Але тут є два “але”. Перше – податок надходить до місцевої скарбниці, і вона ж має право правила міняти. Скорочувати “норму” не можна, а ось збільшити – можна. Наприклад, конкретне місто може брати гроші тільки з тих, хто володіє квартирами площею від 80-ти замість 60-ти квадратів.

Друге “але” – скоротити можуть і ставку податку. Замість 1,5% брати, наприклад, 1%. А ось збільшити податок не можна. Депутатам вигідніше встановлювати високий податок, оскільки це дозволяє наповнювати бюджет. Незважаючи на це, левова частка населених пунктів встановила ставку в 1% і “норму” з нерухомості в 60 квадратів для квартир і 120 квадратів для будинків.

У 2020-му платити потрібно податок за 2019-й. Тому при розрахунку використовується торішній розмір зарплати – 4173 грн. Приміром, за квартиру площею 150 квадратів при ставці в 1% і “нормі” в 60 квадратів доведеться оплатити “зайві” 90 метрів. Це 3755 грн (по 41,7 грн за кожен квадрат).

До слова, оподатковується не тільки житлова, а й будь-яка інша нерухомість, зокрема прибудови до будинку (сараї). Правда, в більшості місцевих рад ухвалили рішення – для сараїв встановити податкову ставку в розмірі 0%.

Податок потрібно заплатити протягом двох місяців з моменту, як прийшла квитанція. Якщо запізнитися, то доведеться заплатити штраф. Якщо затримати платіж до 30 днів – штраф 10%, від 30 днів – штраф 20%. Якщо ж українець ігнорує повідомлення і відмовляється платити, майно, на яке нараховують податок, можуть заарештувати. “Якщо поштова служба не може вручити податкове повідомлення через те, що платник не має за місцем реєстрації або він відмовився прийняти повідомлення, податкове повідомлення вважається врученим із дня, який поштова служба вказала в повідомленні про вручення”, – пояснюють в ДФС.

27.01
2020

Запис до лікаря онлайн

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

31 січня 2020 року о 10.00 в Центральній міській бібліотеці м.Олександрії відбудеться черговий тренінг з електронної комунікації «Запис на прийом до лікаря онлайн» для олександрійців літнього віку.

[Читати детальніше]

27.01
2020

Как сообщил сегодня заместитель городского головы Андрей Некрасов, КП “Теплокоммунэнерго” сделало перерасчеты стоимости тепловой энергии за декабрь прошлого года.

[Читати детальніше]

27.01
2020

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» перевірять щодо використання інвестиційних коштів. Про це сьогодні повідомив очільник Кіровоградської ОДА Андрій Балонь.

[Читати детальніше]

27.01
2020

У четвер, 30 сiчня, в усiх регiонах України проведуть «Хвилю гнiву».

Перед будинками мiсцевих органiв державної влади трудові колективи профспiлкових органiзацiй проведуть публiчнi заходи та вуличнi протестнi дiї.

Мета – продемонструвати обурення законопроєктом «Про працю», антипрофспiлковим законопроєктом № 2681 та iншими законодавчими актами, якi погiршують умови життя та працi трудящих, соцiальнi гарантiї працiвникiв на оплату працi, соцiальний захист, соцiальне забезпечення.

27.01
2020

Зниклу дівчину знайшли

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Правоохоронці розшукали непoвнoлітню жительку Oлександрії Oлександру Авдієнкo.

01.2020 вдень вона пішла з дoму та не пoвернулася. Її знайшли ще в субoту. Жертвoю злoчину вoна не стала.

27.01
2020

Правоохоронці розшукують безвісти зниклого Віталія Алєксєєва 30.11.1984 року народження.

[Читати детальніше]

27.01
2020


Минулого тижня було проведено перевірки 23-х авто- і газозаправних станцій на предмет дотримання вимог чинного законодавства.
За двома адресами виявлено нелегальні заправні пункти, власники яких уникали перевірок та неодноразово не допускали до обстежень робочу групу.

[Читати детальніше]

27.01
2020

З 30 січня по 1 лютого в Олександрії проходитиме VIII Всеукраїнський турнір з боксу пам’яті Олексія Скічка.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень