9.12
2019

Ось воно як!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Касаційний цивільний суд Верховного Суду, розглянувши справу №235/499/17, постановив: надавачі послуг зобов’язані проводити повірку лічильників за власний кошт.

Тому що кошти на повірку вже закладені в чинному тарифі. Це означає, що усі споживачі мають право вимагати провести повірку лічильників коштом надавачів послуг.

9.12
2019

Кіровоградська митниця ДФС інформує усіх зацікавлених осіб, що розпочато процедуру реорганізації Кіровоградської митниці ДФС шляхом її приєднання до Дніпропетровської митниці Держмитслужби.

[Читати детальніше]

9.12
2019

А яка у вас зарплата?

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Якщо вірити офіційним даним статистики, то у цьому році середньостатистичний олександрієць має отримувати 8222 грн на місяць, що на 16,3% більше за такий же період минулого року (це стосується підприємств, установ та організацій).

[Читати детальніше]

9.12
2019

6 грудня в обласній державній адміністрації презентували проєкт диджіталізації Кіровоградщини.

Голова облдержадміністрації Андрій Балонь відзначив, що ця подія відповідає духу перетворень і реформ, що сьогодні вже реалізуються у суспільстві.

– Ми говоритимемо про перспективи диджіталізації нашої області – зазначив він, – з конкретною презентацією тих кроків, які маємо зробити, щоб громадяни переконалися: “Держава в смартфоні” – це реальність.

Напрацювання з питань диджіталізації Кіровоградської області презентував радник голови облдержадміністрації Юрій Решетник. За його словами, упродовж кількох місяців планується здійснення перших кроків у напрямку діджиталізації, серед яких йдеться про розробку хелп-диску з підтримкою жителів області в форматі 24/7; введення мобільного додатку для оплати комунальних послуг, мобільного зв’язку, податків та забезпечення інших можливостей; створення порталу адміністративних послуг; перехід до системи електронного документообігу та впровадження екологічного моніторингу, де акумулюватиметься інформація про надрокористувачів, стан атмосферного повітря, дані про підприємства-забруднювачі, місця видалення відходів, природно-заповідний фонд та водні об’єкти.

Сайт ОДА

9.12
2019

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської області під час перевірки ТОВ «Еко’логія» встановлено факт засмічення земельної ділянки прилеглої до звалища та забруднення підземних вод.

[Читати детальніше]

9.12
2019

Гуд бай, Пантаевка!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На прошлой неделе определялась судьба территориально-административного устройства поселка, который десятилетиями (начиная с 1960 года) был спутником Александрии. Громада Пантаевки решила уйти в “свободное плавание”, объединившись в ОТГ с близлежащими селами: Бандуровкой, Диковкой, Новоалексеевкой.

[Читати детальніше]

9.12
2019

Все для людей!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Недавно на улице 6-го Декабря появилась новая разметка и дорожные знаки. Хорошее дело, только вот автомобилисты возмущаются – привычный поворот налево у кафе «Колыба» преградила сплошная полоса. И вот уже который день здесь водителей пачками штрафуют доблестные полицейские за поворот в запрещенном месте.

[Читати детальніше]

9.12
2019

Varto откроется в субботу

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Второй в Александрии супермаркет Varto начнет работу на первом этаже ТЦ “Горняк” в субботу, 14 декабря. Открытие в 10:00.

Дискаунтер будет проводить розыгрыш призов и дарить подарки!

9.12
2019

На 78-й позачерговій сесії Олександрійської міської ради було прийнято рішення звернутися до Володимира Зеленського з пропозицією вплинути на ціноутворення комунальних тарифів і провести аудит підприємств-монополістів.

[Читати детальніше]

9.12
2019

«Я родилась в Самаре в 1924 году. Отец умер, когда мне был один год, и мама осталась одна с тремя детьми (у меня были старшие сестра и брат). На первых порах нам помогали родные братья отца. Потом мама познакомилась с солдатом из Недогарок, который служил там в армии, и вышла за него замуж. Мы жили в огромном доме, который стоял высоко над Волгой. Было хозяйство – овцы, куры и гуси, во дворе – огромная скирда сена. Когда мать забеременела, ее новый муж распродал все и дал деру. Она ждала его с базара, прождала до вечера – нету. Обратилась за помощью к отцовым братьям. Они поймали его на станции, когда он собирался ехать домой в Украину. В тот раз беглеца удалось вернуть, но через время он все равно уехал. И папины братья привезли маму сюда, в Недогарки. А куда еще везти? Села тогда были бедные, ни знакомых, ни родственников у нас не было. А мамин муж уже женился, и его вторая жена Оксана ждала ребенка. Нашу семью приютила добрая женщина из этого же села, тоже очень бедная. По крайней мере, крыша над головой была.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень