18.10
2019

Серед успіхів області в першому півріччі слід зазначити перше місце за динамікою експорту товарів і послуг (зростання на 27,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як в середньому по Україні зростання було набагато скромніше – на 5,7%) і третє місце за динамікою будівництва (зростання на 56,5%).

За підсумками восьми місяців з’явилися нові досягнення: область вийшла на п’яте місце за динамікою промисловості (зростання на 3,4%) і на друге місце за динамікою сільського господарства (зростання на 14,1%). Зокрема, продукція рослинництва збільшилася на 19,6%, тваринництва – на 2,1%. Однак у області залишається багато провалів.

У першому півріччі область показала найгіршу динаміку народжуваності: народилося на 14% менше, ніж в січні-червні минулого року (в середньому по Україні кількість народжених зменшилась на 9%).

Крім того, область стала другою серед регіонів з найвищим безробіттям населення працездатного віку (11,6% за методологією МОП), увійшла в четвірку аутсайдерів по загальній площі нового житла на 1000 жителів, в п’ятірку відстаючих – по середньомісячній зарплаті, за темпами зростання реальної зарплати і за обсягом капітальних інвестицій на душу населення.

18.10
2019

За результатами лабораторних досліджень масла олодковершкового«Селянське» з вмістом жиру 72,5% виробництва ПАТ «Веселинівський завод СЗМ» встановлено перевищення нормативних показників та виділено бактерії кишкової палички.

[Читати детальніше]

18.10
2019

ФК «Олександрія» організовує безкоштовний автобус до Франції на матч 3 туру Ліги Європи між командами  ФК «Сент-Етьєн» та ФК «Олександрія».

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень