24.08
2019

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за фактом можливих зловживань міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, очільником Кіровоградщини 2006-2007 років Вадима Черниша, пишуть Українські новини.


Раніше до суду звернувся голова громадської ради Міністерства, яке очолює Черниш, Геннадій Борисичев зі скаргою на бездіяльність детективів НАБУ. Він подав заяву до бюро 2 серпня, тоді справу не відкрили.

19 серпня суд розглянув позов Борисичева і зобов’язав уповноважених осіб НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення Черниша за статтею 364 Кримінального кодексу – Зловживання владою або службовим становищем.

Кіровоградська правда

24.08
2019

Кіровоградська область – це аграрно-індустріальний регіон з досить сильним промисловим потенціалом. У структурі його економіки найбільшу частку завжди займали сільське господарство і промисловість. Про це йдеться в спецпроекті КорреспонденТа “Чемпіонат України з інвестицій”, повідомляє Перша електронна газета.

І хоча сукупне зростання обсягів промвиробництва області за 2018 рік склало всього 1,7%, деякі галузі показали значну динаміку. Наприклад, фармацевтика виросла на 6,1%, металургія – на 8%, виробництво харчової продукції, напоїв і тютюнових виробів – на 8,7%, а текстильна промисловість зросла в 2,4 рази.

Регіон не має сухопутних і морських кордонів з іншими країнами. Але через нього проходить міжнародна траса М-13 довжиною 254 км аж до кордону України з Молдовою. Правда, дорога ця знаходиться в незадовільному стані і потребує капітального ремонту. Залізницею регіон пов’язаний з чорноморськими портами, Києвом та іншими великими містами України.

Одне з найбільших в регіоні підприємств з іноземними інвестиціями – Bunge Україна. Компанія входить до складу міжнародної корпорації Bunge, яка є світовим лідером з постачання сої та виробництва рослинного масла.

З 2017 року у Кіровоградській області введено в експлуатацію завод із виробництва комбікормів і концентратів «Дабл-Деккер», завод з переробки сої компанії «Віктор і К», комплекс зі зберігання зерна в селищі Капітанівка. Крім того, в Новоукраїнському районі ведеться будівництво цеху з виготовлення облицювальних матеріалів з натурального каменю потужністю 100 тис. м² у рік, а в Новомиргородському районі – будівництво комплексу з переробки органічних відходів у біогаз, який згодом буде використовуватися для генерації електричної і теплової енергії.

Обсяг експорту на душу населення в області на 51% нижче середнього по Україні показника. Валовий регіональний продукт на душу населення на 19% нижче середнього по країні, але зростає майже вдвічі швидше, ніж ВВП України. Рівень зарплат в області на 28% нижчий від середньоукраїнського.

Обласна влада не використовує бюджет розвитку для стимулювання інвестицій в регіон – у 2019 році він становить 0 грн на душу населення.

В області діє програма формування позитивного інвестиційного іміджу регіону на 2017-2020 роки. Завдяки програмі, приплив інвестицій в 2018 році в порівнянні з 2017 роком збільшився на 6,3%.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень