22.08
2019

С переходом промахнулись

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На прошлой неделе в Александрии открылся строительно-хозяйственный магазин “33м2”. Широкий ассортимент, акции, бонусы и прочие приятности привлекли огромное количество посетителей.

[Читати детальніше]

22.08
2019

На Кіровоградщині перебуває делегація ОБСЄ з питань забезпечення прав національних меншин.


Делегація завітала на Кіровоградщину з метою обговорення питань реалізації в області державної політики щодо забезпечення підтримки національних меншин. Під час зустрічі тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації  Світлана Лобанова повідомила, що на території області проживають представники 98 національностей і народностей. Найбільш численні національні меншини росіян – майже 84 тисячі, а також молдован – понад 8 тисяч, білорусів – 5,5 тисячі, вірмен – майже 3 тисячі, болгар – понад 2 тисячі і євреїв – понад 1 тисяча. На Кіровоградщині є кілька територій компактного проживання нацменшин. Т. в. о. голови облдержадміністрації зазначила, що з метою реалізації в області державної політики у сфері міжнаціональних відносин та забезпечення прав національних меншин діє відповідна обласна програма, фінансування якої щорічно збільшується.

Цього року з обласного бюджету на реалізацію програми виділено 220 тисяч гривень. Учасники зустрічі обговорили питання діяльності громадських організацій національних меншин, яких в області зареєстровано понад 40. Особливу увагу зосередили на роботі Центру розвитку національних культур “Єдина родина”, який активно діє у Кропивницькому. Представник місії ОБСЄ Берік Мірманов наголосив, що досвід створення такого Центру на Кіровоградщині – унікальний і позитивний і може успішно поширюватися в інших областях.

22.08
2019

В області створено управління Державної служби якості освіти.
Управління очолила колишній заступник голови Маловисківської райдержадміністрації Лілія Синчук. Керівника новоствореного відомства на серпневій педагогічній конференції в Олександрії представив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти і науки Олег Шаров.

[Читати детальніше]

22.08
2019

EdCamp в Олександрії

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

22 серпня в Олександрії пройшов обласний педагогічний форум. Напередодні нового навчального року більше 600 педагогів із Кіровоградщини і 35 експертів з усієї України беруть участь у заході, що проводиться у форматі (не) конференції EdCamp Oleksandrija.

[Читати детальніше]

22.08
2019

22 августа в Александрии проходит большой съезд учителей. В канун нового учебного года более 600 педагогов нашей области и 35 экспертов що всей Украины собрались на форум, который имеет формат неКонференции EdCamp Oleksandrija.



Накануне мероприятия мы встретились с директором научно-методического центра управления образования, молодежи и спорта Александрийского горсовета Оксаной Анниковой и методистом центра Александром Даценко и попросили рассказать, что такое EdCamр, почему “(не)конференция” и что на ней будут обсуждать. [Читати детальніше]

22.08
2019

У Палаці урочистих подій відбулося нагородження переможців щорічного огляду-конкурсу «Кращий благоустрій приватної садиби».

[Читати детальніше]

22.08
2019

Кому дешеві серветки?

Рубрика: Новости. Автор: Lena

Ніжні легкі серветки – незамінний атрибут будь-якої трапези або перекусу. Та й не тільки їх – засобів застосування серветок у господарстві безліч. Ми завжди шукаємо, де можна купити їх дешевше – шкода викидати зайві гроші за копійчаний видатковий матеріал. Можна купити серветки в «Аврорі», але там тоненька пачка коштуватиме гривень 8-9. В «АТБ» велика упаковка з 200 штук обійдеться у 17 гривень з копійками. Але є ще дешевше. І виготовляються ці серветки саме у нашому місті.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень