21.12
2018

Верховная Рада Украины приняла решение продлить до 2020 года мораторий на продажу земли сельскохозяйственного назначения.

[Читати детальніше]

21.12
2018

Відсьогодні на Кіровоградщині запрацював Електронний кабінет водія у якому можна переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом.

[Читати детальніше]

21.12
2018

Сьогодні до аеропорту «Бориспіль» прилетіли два перші багатофункціональні французькі вертольоти Airbus Н-225 Super Puma в рамках в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України. Один отримала #НГУ, інший – передано ДСНС України.

[Читати детальніше]

21.12
2018

Міська рада сьогодні заборонила куріння на робочих місцях, в приміщеннях та на території підприємств, установ, організацій, які належать до комунальної власності.

Г. Сергеев

21.12
2018

На сесії міської ради, що відбулася 21 грудня, було затверджено цільові програми на 2019 та наступні роки.

[Читати детальніше]

21.12
2018

У VII-III століттях до нашої ери на території нашого краю проживали скіфи (або ж скити) – кочові племена іранського походження. «Батько історії», грек Геродот Галікарнаський (середина V століття до нашої ери), у своїй книзі «Історія» детально розповідає про скіфський побут, звичаї та традиції.

На світлині: гранітна скіфська «кам’яна баба» V століття до нашої ери, яка виявлена 1985 року відомим археологом Нінель Бокій під час проведення археологічних досліджень у селі Куцеволівці Онуфріївського району.

[Читати детальніше]

21.12
2018

Вчера…

90 лет назад, в 1928 году, первый этаж здания на тогдашней улице Перекопской, 79 (сегодня – Дибровы, 85), где с 1903 года работала мужская гимназия, заняло еще одно учебное заведение – Александрийская кооперативная профессиональная школа, вскоре переименованная в агрономическую. На втором этаже бывшей гимназии уже работал педагогический техникум. Агрошкола – преподаватели и 16 учеников-второкурсников – была переведена в Александрию из Онуфриевки.

[Читати детальніше]

21.12
2018

Ну вот, казалось бы, хорошая новость – создание поместной церкви. “Мы сумели показать, что мы можем объединиться и создать в Украине единую поместную православную церковь нашими совместными усилиями. Прежде всего, мы все должны выразить нашу искреннюю благодарность Его Святейшеству Вселенскому патриарху Варфоломею, который сделал такой решительный шаг в признании автокефалии Украинской православной церкви. Но этого не произошло бы, если бы не решительность нашего достопочтенного Президента Украины Петра Алексеевича Порошенко”, – сказал глава новосозданной церкви Епифаний.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень