4.12
2018

Головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран зізнався, що його команді незатишно випереджати «Динамо» в турнірній таблиці УПЛ.

[Читати детальніше]

4.12
2018

Моя Александрия

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Какая была и какая стала.Мой любимый город.

[Читати детальніше]

4.12
2018
Під час засідання Ради регіонального розвитку області, голова облдержадміністрації анонсував створення перспективного плану розвитку Кіровоградщини.

Сергій Кузьменко, зокрема, зазначив, що голови райдержадміністрації і представники органів місцевого самоврядування повинні орієнтуватись у своїй роботі на думку людей, які живуть у місті, селі чи селищі, яким вони опікуються. “Наші люди – це і є наш головний радник. Як результат роботи нашого форуму сьогодні, необхідно провести такі ж засідання у всіх регіонах Кіровоградщини, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Треба порадитися з людьми, щоб вони вказали вам на першочергові завдання. Усі ідеї ми систематизуємо і розробимо перспективний план роботи на найближчі три роки – “дорожню карту”, де буде зазначено завдання для органів державної влади і місцевого самоврядування”.

4.12
2018

Служба воєнізованої охорони “Південно-Західної залізниці” провела переговорну процедуру закупівлі вогнепальної зброї на 2,6 млн. грн.

Згідно оприлюдненої інформації загалом закуповується 6 видів вогнепального озброєння в кількості 83 комплекти, серед яких штурмові гвинтівки і кулемети з глушником.

Як видно, “Південно-Західна залізниця” серйозно озброюється, адже такі види зброї, як «Форт-229» та «Форт-224» використовуються  підрозділами спеціального призначення СБУ, МВС та Службою зовнішньої розвідки. Невідомо проти кого воєнізована охорона УЗ планує застосовувати таку зброю.

Zалізниця без корупції

 

4.12
2018

Протягом 2018 року в Олександрії встановлено 61 камеру відеоспостереження. 

[Читати детальніше]

4.12
2018

Теплову генерацію в Україні назвали найбільш неефективною та найдорожчою в світі. Згідно зі звітом “Powering down coal” фінансового аналітичного центру Carbon Tracker, теплова генерація в Україні є найбільш неефективною і найбільш дорогою в світі.

[Читати детальніше]

4.12
2018

Споживачі можуть розрахуватися за спожиті понад норму газ, воду або електроенергію зекономленою в попередньому місяці субсидією. Про це повідомляє портал Teplo.gov.ua.

“До прикладу, сім’ї була нарахована жовтнева субсидія (неповний опалювальний місяць – ЕП.) у розмірі 550 гривень. Обов’язковий платіж домогосподарства 820 гривень. Але у жовтні спожито лише 13 кубометрів газу, за що сплачено його фактичну вартість – 92,26 гривень.

В наступному місяці сім’я має право розрахуватися за спожитий понад норму газ зекономленою в попередньому місяці субсидією”, – йдеться у повідомленні.

“Або ж у листопаді обов’язковий платіж становить тисячу гривень за соціальною нормою 400 кубів газу, а фактично використано лише 100 кубів. Залишок – 300 кубів – можна використати у більш холодні місяці, до прикладу у грудні-січні”, – заявляють в уряді.

При цьому, як наголошується, не потрібно нікому нічого повідомляти – ці суми мають зазначатися надавачем послуг у платіжці як переплата (з мінусом).

Якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.

Якщо розмір обов’язкового платежу за певну послугу становить 200 гривень на місяць, але домогосподарство реально її спожило тільки на 120 гривень, сплаті підлягатиме фактичний обсяг споживання, тобто 120 гривень.

“Сума субсидії, яку держава надала громадянам для оплати компослуг в розмірі соціальних нормативів, і яка не використана у минулому місяці родиною внаслідок економії електроенергії, газу чи води, має обов’язково зараховуватися постачальником послуги у рахунок плати за послуги наступних розрахункових періодів”, – повідомляє прес-служба.

4.12
2018

В Олександрії побував Воло-димир Яворівський. Письменник, журналіст і депутат Верховної Ради України семи скликань, один із засновників Народного Руху України у приміщенні кафе «Мисливський дім» зустрівся з жителями Олександрії та Олександрійського району. Лауреат Державної премії ім. Т.Г.Шевченка 1984 року за роман «Вічні Кортеліси» (про діяльність ОУН-УПА на Західній Україні в 1942 році), автор численних оповідань, нарисів, повістей і романів, голова Національної спілки письменників України у 2001-2011 роках, Яворівський розповів про свою нову книгу, яка тижнів зо два вийде з друку – «В мене вечеряв Ісус» – історичний роман про княгиню Ольгу, привіз свою книгу про художницю Катерину Білокур і анонсував твір, над яким наразі працює – роман про Івана Мазепу.


[Читати детальніше]

4.12
2018

Откровенно о проблемах своей семьи моя собеседница Инна согласилась рассказать лишь потому, что надеется: залы игровых автоматов когда-нибудь вынесут за черту города, разместив их вне жилых зон, как это делают в цивилизованном мире. Еще Инна надеется, что игроманию в нашей стране признают болезнью, ведь не понаслышке знает – это состояние, которое требует квалифицированной помощи. Люди должны знать, к какому врачу идти с этим недугом. Инна давно, еще до брака с Евгением, знала о его любви к азартным играм. Но всерьез это ее не беспокоило. Еще в студенческие годы он играл с друзьями и однокурсниками в карты. Иногда ребята символически вносили ставки. Но все заканчивалось на позитивной ноте – это была банальная игра в карты, не более. Хотя, как теперь оказалось, Инна многого не знала.


[Читати детальніше]

4.12
2018

Пресс-служба Александрийского горисполкома анонсировала проведение общественного обсуждения грядущего повышения тарифа на тепло. Согласно распоряжению мэра Степана Цапюка, мероприятие состоится завтра, 5 декабря в 12:00 в помещении музыкальной школы.

Piccy.info - Free Image Hosting

[Читати детальніше]

4.12
2018

19 грудня німецький парламент зніме обмеження на використання легальної праці іноземних робітників. Зараз німецький роботодавець обмежений зобов’язанням віддавати пріоритет працівникові з Німеччини, в другу чергу зобов’язаний прийняти на роботу громадян з Євросоюзу.

Piccy.info - Free Image Hosting

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень