14.08
2017

   День будівельника в усі минулі часи був не лише державним, а й у повному розумінні – всенародним святом. Олександрія – не виняток: у нас також гідно поважали узагальнену професію будівельника, яка за чисельністю була у місті другою після гірничої. Згідно з традицією, в епоху розвинутого соціалізму щороку другої неділі серпня у тодішньому міському парку «Шахтар» (нині ім. Шевченка) відбувались урочистості, нагородження будівельників-передовиків, працювали атракціони і проходили спортивні змагання, організовані профспілками трудових колективів. Парк був переповнений олександрійцями, народні гуляння (як звалися тоді подібні дійства) тривали цілий день. Багатьом тисячам працівників двох олександрійських величезних будівельних трестів і численних супідрядних управлінь справді було чим пишатися: щороку в місті здавалися в експлуатацію житлові будинки, школи і дитсадки, заводські виробничі площі, найрізноманітніші інженерні споруди та комунікації. 

[Читати детальніше]

14.08
2017

Преображение БАМа

Рубрика: Новости. Автор: Lena

   В прошлом году городские власти заявили, что в микрорайоне Южном (на БАМе) будет создан один из самых больших в городе комплексов для занятий спортом и массового отдыха горожан. Как идёт работа над осуществлением этих планов, мы попросили рассказать заместителя городского головы по ЖКХ Андрея Некрасова.

   – Горожане помнят, что на месте создания этого комплекса (название ему ещё не придумали. – Авт.) многие десятилетия был пустырь. В прошлом году по инициативе городского головы Степана Цапюка была начата работа по созданию здесь полноценной зоны отдыха. Тогда был разработан проект и проведена планировка территории, а основные работы начались в этом году. Здесь важно заметить, что из городского бюджета на это мероприятие не потрачено ни копейки. К инициативе властей подключились депутаты, бизнесмены и промышленники города, которые финансируют проект по мере своих возможностей.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень