15.05
2017

    Учень 10 класу Олександрійської гімназії Кіровоградського обласного НВК (“Гімназія Короткова”) Артем Самсонов завоював третє місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті Малої академії наук України (МАН) за розробку бронежилета на основі неньютонівської рідини.

[Читати детальніше]

15.05
2017

    Монетизація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення може бути проведена не раніше, ніж через 3-4 роки, оскільки ця процедура пов’язана зі значними технологічними труднощами. Про це нещодавно повідомив журналістам міністр соціальної політики Андрій Рева після чергового засідання уряду.

    За словами Реви, на даному етапі державі буде складно забезпечити оперативне відкриття 7 млн банківських рахунків для монетизації отримувачів субсидій. Крім того, з урахуванням високих цін на житлово-комунальні послуги порівняно з доходами населення, державі буде вкрай складно проконтролювати цільове використання громадянами коштів, отриманих у рамках монетизації. Як повідомлялося раніше, ще наприкінці березня поточного року віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що монетизація субсидій на оплату комунальних послуг буде проводитись у два етапи: перший – на рівні підприємств, що надають послуги, другий – на рівні споживачів цих послуг. В опублікованому нещодавно тексті Меморандуму України з МВФ уряд узяв на себе зобов’язання до вересня 2017 року провести монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні теплокомуненерго. За даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій у поточному опалювальному сезоні 2016-2017 років скористалися 7,4 млн сімей.

О.Осауленко

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень