2.05
2017

     Ледь встигли вщухнути пристрасті навколо сумнозвісного законопроекту про ринок газу з його абсолютно дикою абонплатою, як Верховна Рада тут же прийняла черговий законопроект – про так званий ринок електроенергії, який передбачає впровадження нової ринкової моделі у цій галузі. І дивно, але такого значного резонансу, як у попередньому випадку, у суспільстві ця подія поки що не мала. Можливо, тому, що автори даного проекту просто не акцентували у ньому на таких поняттях, як абонплата, плата за приєднання до мереж тощо, адже ці терміни викликають стійку «алергічну реакцію» у населення. Однак хоч мовчи, хоч кричи, але поняття ринку саме по собі передбачає відокремлену плату за користування мережами, вважають експерти.

[Читати детальніше]

2.05
2017

     Нарешті здійснилося: нещодавно Міжнародний валютний фонд оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику України у рамках програми розширеного фінансування. І всього за декілька днів потому Мінфін надав ЗМІ переклад документа українською мовою. От тепер уже навряд чи хто зможе спекулювати на вимогах «головного фінансового партнера України», які в усі попередні часи чомусь залишалися для пересічних громадян «за сімома печатками», скажуть оптимісти.

[Читати детальніше]

2.05
2017

   Для коммунальных служб весна – самые напряженные дни, время генеральной уборки. Здесь особый спрос с КП «Благоустрій», ведь именно это предприятие «делает лицо» нашего города. И первый, кто отвечает за то, как будет выглядеть это “лицо”, – руководитель предприятия Игорь Олейник. С ним наш сегодняшний разговор.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень