2.03
2017

     Есть ли выход из сегодняшнего кризиса? Как жить дальше? Кто виноват и что делать? На эти и другие вопросы в интервью нашему корреспонденту ответил городской голова Степан Цапюк.

   – Степень недовольства и недоверия к власти достигла критической массы. В третью годовщину Революции достоинства много говорят о вероятности третьего Майдана. На Ваш взгляд, возможно ли в стране и, в частности, в нашем городе повторение событий февраля 2014 года?

    – На этот вопрос сегодня никто не может ответить. Как известно, революции делают романтики, а их плодами пользуются негодяи. Это произошло и в Украине. Но кого больше всего винят в случившемся после революции? Конечно же, тех, кто ближе, – местную власть. Такой у нас менталитет: искать крайних в ближайшем окружении и вымещать на них накопившуюся злость. Но разве местная власть устанавливает тарифы или повышает цены? Взять, к примеру, городские пассажирские перевозки. Как может местная власть повлиять на внешние факторы: рост цен на ГСМ, запчасти, повышение минимальной зарплаты, которая учитывается при расчете перевозок

[Читати детальніше]

2.03
2017

    Двадцять четвертого лютого відбулася чергова (28-а) сесія Олександрійської міської ради. На її розгляд було внесено 32 питання порядку денного. Але спочатку, згідно з регламентом, депутати мали змогу озвучити свої запити і звернення. Цього разу бажаючих не бракувало: зокрема депутат Жежеря, стурбований складною ситуацією, пов`язаною з бродячими собаками, запропонував надати з міського бюджету 146 тис. грн громадській організації «Друг» на розширення притулку для безпритульних тварин. Його колега – депутат Лоцман – переймається недостатньою оплатою праці тренерів-викладачів ДЮСШ №2, його пропозиція – забезпечити певну доплату тренерському складу цієї установи. Депутат Дожджаник запропонував дозволити безкоштовний проїзд учням міських шкіл у громадському транспорті у разі підвищення тарифів на пасажироперевезення. Проблеми пільгового проїзду певних категорій громадян торкнувся у своєму зверненні і депутат Коломійцев. Представник нашого парламенту Холохоленко вважає, що занедбане приміщення кінотеатру «Жовтень» лише псує зовнішній вигляд центральної площі міста і створює загрозу мешканцям, отож владі слід звернутися до власника цієї руїни та працювати з ним у відповідному напрямку. А депутат Банковський вважає, що треба звернутися до Кіровоградської облдержадміністрації з приводу подальшої долі міського Палацу культури, реконструкція якого затяглася через проблеми з обласним фінансуванням, тим часом приміщення цього закладу культури продовжує руйнуватися. У ході розгляду чергових питань депутати підтримали чотири меморандуми про співпрацю Олександрії з іноземними містами та українськими партнерами.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень