29.07
2016

Члены исполнительных комитетов Александрийского горсовета двух созывов были приглашены на торжественное мероприятие прощания со «старым» и представления нового состава исполкома.

[Читати детальніше]

29.07
2016

В истории нашего города сохранилось еще немало белых пятен периода оккупации Александрии, которые не нашли отражения в документах, но остались в памяти живых свидетелей тех событий. С одним из таких свидетелей нас познакомил краевед Владимир Иванченко.
Мария Григорьевна Лихопой родилась в селе Новом Стародубе в далеком 1930 году, но и сегодня ее рассказы о военном времени удивляют яркостью и четкостью повествования.

[Читати детальніше]

28.07
2016

28 июля – Всемирный день борьбы с гепатитом

В отличие от СПИДа, гепатит С никогда не  подвергался массовым атакам со стороны общественности, его не называли “чумой 20-го века”, а в Украине до недавних пор официально не признавали эпидемию этой болезни, хотя, по данным ВОЗ, в нашей стране количество носителей этого вируса перевалило за миллион человек.

[Читати детальніше]

28.07
2016

Двадцять першого липня відбулася позачергова (сімнадцята) сесія Олександрійської міської ради. Згідно з порядком денним, розглядалося два питання: про зміни до міського бюджету на 2016 рік та про надання дозволу на подов-ження дії кредитної лінії комунальному підприємству «Житлогосп».

[Читати детальніше]

27.07
2016

14 липня, згідно із Законом про декомунізацію, Верховна Рада України перейменувала місто Кіровоград на Кропивницький, на честь українського письменника, драматурга, театрального актора Марка Кропивницького, який народився у травні 1840 року в с. Бежбайраках нинішнього Новоукраїнського району. Його ім’я носить Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр.

[Читати детальніше]

27.07
2016

Порядок надання житлових субсидій неодноразово зазнавав змін. На який термін призначається субсидія зараз або з початком опалювального сезону, згідно з чинним положенням, і чи потрібно людині повторно звертатися за її призначенням, якщо вона раніше вже користувалася субсидією, але термін її дії закінчився?

П.Кошман, м.Олександрія

[Читати детальніше]

26.07
2016

Полтора года ждет ответа из посольства Франции в Украине жительница Александрии Светлана Терещенко. В апреле прошлого года она написала письменное обращение к послу, тогда еще этот пост занимал Ален Реми (в сентябре прошлого года его сменила Изабель Дюмон). «Мой дед по матери, Донат Дмитриевич Тиунов, в 1914-1916 годы работал в Севастопольской школе авиации помощником заведующего и заведующим сборочной мастерской технической роты, – пишет 82-летняя Светлана Михайловна.


Семья Тиуновых

[Читати детальніше]

26.07
2016

З червня поточного року для фізичних осіб та бюджетних організацій абонентська плата за користування радіоточкою становить 17 гривень, а для юридичних осіб – 30 гривень 60 копійок – так вирішив власник мереж проводового мовлення «Укртелеком». А незалежні фахівці вважають: з огляду на сучасні реалії це призведе до чергового скорочення аудиторії українського радіо.

[Читати детальніше]

25.07
2016

Зачем собаке клипсы?

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Яркие пластмассовые клипсы на ушах бродячих собак – знак того, что животное стерилизовано и больше не будет размножаться. Согласитесь, это реальный шаг к тому, чтобы очистить улицы от бездомных братьев наших меньших.

[Читати детальніше]

25.07
2016

У зв’язку з подіями в Ізмаїлі, де через потрапляння кишкової інфекції в водопровід на лікарняних ліжках опинилося близько 400 чоловік, наші читачі запитують, а чи не загрожує Олександрії подібне лихо, хто перевіряє воду і якої вона якості? Ці запитання ми переадресували начальнику відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в м. Олександрії Л.Хільченко. Ось її відповідь:

[Читати детальніше]

22.07
2016

 Фахівці Державної служби зайнятості відзначають, що на ринку праці Олександрії та Олександрійського району існує постійний попит на працівників сфери торгівлі та послуг (38% від загальної кількості замовлень від роботодавців), робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (11,9%), кваліфікованих робітників з інструментом (14,7%), фахівців (10,7%) та представників найпростіших професій (10,7%).

[Читати детальніше]

22.07
2016

Протягом трьох останніх тижнів роботи сесії Верховної Ради країна з обуренням спостерігала за черговим політичним спектаклем у парламентських стінах з блокуванням трибуни, в’ялими спробами бійок і гучними гаслами та заявами від різних політсил аж до закликів «перезавантаження».

 

[Читати детальніше]

21.07
2016

Чуть больше полугода назад, 17 января, в Александрии в помещении магазина Puledro на улице Григория Усика (Красноармейской), 56 открылась галерея VashART. Как рассказала создательница галереи художница Ирина Кваша, собственник выделил помещение в «нулевую» аренду с оговоркой, что зиму и весну можно работать без проблем, а дальше – будет видно. И вот настал день, когда галерею попросили съехать. Освободить помещение нужно до сентября. 

[Читати детальніше]

21.07
2016

Четвертого липня в Олександрії відбулося засідання міжнародного круглого столу «Стратегія сталого розвитку м. Олександрії – на шляху до досягнення цілей сталого розвитку ООН до 2030 року».

 

[Читати детальніше]

20.07
2016

Человеческие зоопарки

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Кто живет в зверинце? Слоны и жирафы, медведи и тигры, а еще бушмены, индейцы, эскимосы, зулусы, нубийцы… Звучит устрашающе, но еще столетие назад в Европе процветали человеческие зоопарки, где можно было увидеть хомо сапиенсов, людей разумных, но живших вдали от “цивилизации”. Посмотреть на этнологические экспозиции приходили все – от мала до велика. Выходцы из Азии и Африки нередко помещались в вольерах с обезьянами, ведь считалось, что эти люди – переходное звено в теории эволюции Дарвина.

[Читати детальніше]

19.07
2016

1 липня 2016 року Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відзначив першу річницю своєї роботи. Рік видався досить напруженим, оскільки все нове потребує відповідних умінь, знань, навичок. Але працівники центру успішно справилися з поставленими завданнями, протягом року центр уходив у десятку кращих серед 100 центрів України.

 

[Читати детальніше]

19.07
2016

По тарілках – вогонь!

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Нещодавно в Олександрії відбулися доволі незвичні, як для нашого міста, змагання – зі стендової стрільби. Так прихильники цього виду спорту відзначили 95-у річницю Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР).

[Читати детальніше]

18.07
2016

Валентина Петровна (имя изменено) любит путешествовать и за границей бывает по два раза в год. Пользуется услугами турагентств, покупает недорогие «горящие» туры и всегда остается довольной, привозя из поездок массу приятных впечатлений. Но не в этот раз.

[Читати детальніше]

18.07
2016

З 1 липня по 1 серпня 2016 року в бібліотеках Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи оголошено акцію «Абітурієнт». Бібліотекарі запрошують випускників та їхніх батьків завітати до бібліотек та скористатися безкоштовним доступом до мережі Інтернет, відсканувати необхідні документи для вступу та подати їх до омріяного вузу.

 

[Читати детальніше]

16.07
2016

Шановна редакціє! В Олександрійському відділенні публічного акціонерного товариства одного з комерційних банків мені була відкрита кредитна лінія на суму 15 тис. гривень, з якої я мав право в будь-який час та у будь-якому розмірі знімати та класти гроші за допомогою банківської картки. 16 квітня 2016 року я зняв з кредитної лінії 500 гривень, після чого на ній залишилось 14175 грн. Потім вдома я поклав картку і згодом забув, де її залишив. Деякий час я про неї не згадував, оскільки вона не була мені потрібна. А в цей час у мене вдома проживали мої знайомі Світлана К. та її співмешканець Петро С. Одного дня Світлана сказала, що начебто випадково знайшла мою картку і віддала її мені. Я відразу ж заблокував рахунок кредитної лінії, та як виявилося, пізно: на рахунку залишилося трохи менше ста гривень…

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень